Wersje kompatybilne
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade, Chicken Skewers and Rice
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g soy sauce
- 60 g honey
- 10 g toasted sesame oil
- 40 g barbecue sauce
- ½ pinch ground black pepper
- 800 g chicken breast fillets, skinless, cubed (2-3 cm)
- 3 mixed peppers (approx. 400 g in total)
- 200 g button mushrooms
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- 300 g long grain rice
- 1300 g water
Asian Mushroom Soup
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 1 tsp coriander seeds
- 6 - 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 20 g toasted sesame oil
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 600 g water
- 160 g coconut milk
- 2 tsp curry powder
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 100 g rice vermicelli
Sauce
- 2 Tbsp cornflour
- 4 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3250 kJ / 776 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 3832 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r647879