Risotto z kurkami

Risotto z kurkami

4.2 656 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
  • 250 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 560 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.4 kcal / 1759.1 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji