Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
115
g de bacon de dos, coupé en cubes (voir Conseil)
lub 115 g de jambon fumé, coupé en cubes (voir Conseil) - 30 g d'huile d'olive vierge extra (15 g + 15 g)
- 100 g d'oignons jaunes, coupés en quartiers
- 155 g de carottes, coupées en rondelles (½ cm)
- 30 g de sauce soya, au goût
- 2 c. à thé de sucre
- 4 gros œufs
-
1
c. à thé bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon -
225
g de riz blanc à grain court (18-20 min. de cuisson)
lub 225 g de riz blanc à grain long (18-20 min. de cuisson) - 995 g d'eau
- 225 g de légumes variés, p. ex. petits fleurons de brocoli, pois congelés, petits fleurons de chou-fleur, morceaux de haricots verts (2,5 cm), courgettes tranchées en demi-lune (1 cm)
- huile de sésame, pour arroser
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515.6 kJ / 362.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 571.9 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r642939