Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cacahuates tostados sin sal
Aderezo de cilantro
- 40 g de hojas de cilantro
- 10 g de jengibre, en rodajas (3 mm)
- 100 g de aceite de oliva
- 20 g de cebolla cambray, en rebanadas (3 mm)
- ½ cda de jugo de limón recién exprimido
-
5
g de azúcar morena, o al gusto
lub 1 cda de miel, o al gusto - 2 - 3 pizcas de sal fina, o al gusto
- 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
Arroz
- 500 g de agua
- 200 g de arroz basmati
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
Camarones salteados y piñas marinadas
- 30 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de camarón pacotilla, crudos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla morada, en mitades
- 650 g de piña, en cubos (2 cm)
- 180 g de pimiento rojo, en rodajas (aprox. 4 cm)
- 1 tallo de té limón, fresco (ver tip)
- 2 cdas de salsa de pescado
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de azúcar morena
- 20 g de puré de tomate
- 150 g de agua
- 10 - 12 jitomates cherry, en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2576 kJ / 615 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 204 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r641250