Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ternera a baja temperatura
- 1400 g de agua
- 10 g de jugo de limón amarillo
- 6 rebanadas de tocino
- 500 g de carne de ternera, (p. ej. espaldilla, aguja, etc.) en una sola pieza
- 2 pizcas de sal
- 2 pizcas de pimienta molida
- 2 ramitas de romero
Chips de papa y manzana al horno
- 400 g de manzana (cualquier tipo), descorazonadas, en rodajas (aprox. 2 mm)
- 400 g de papa, en rodajas (aprox. 2 mm)
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
Salsa
- 50 g de zanahoria, en trozos (3 cm)
- 30 g de apio, en trozos (3 cm)
- 20 g de cebolla, en trozos
-
½
cdita de concentrado de caldo de res
lub ½ cubo de caldo de carne - 100 g de agua
- 20 g de fécula de maíz
- 30 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2423 kJ / 579 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 863 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r638986