Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into pieces
- 2 cm piece fresh ginger
- 20 g coconut oil
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 dried bay leaf
- 500 g chicken thigh fillets, cut into thirds
- 200 g tomato passata
- 200 g coconut cream
- 40 g tomato paste
- 50 g kale, sliced
- 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves, to garnish
- ½ - 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.7 kJ / 513.7 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 674.4 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r638247