Urządzenia i Akcesoria
Torta salata agli spinaci
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni
Składniki
Pasta brisée
-
300 g di farina tipo 00
-
150 g di burro a pezzi piccoli
-
1 cucchiaino di sale
-
100 g di acqua
Ripieno
-
1000 g di spinaci freschi
-
120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
-
4 uova
-
250 g di panna (min. 30% di grassi)
-
½ cucchiaino di sale
-
2 pizzichi di pepe nero macinato
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
85 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1033 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bimby® Rockstars
15 Przepisów
Włochy
Włochy