Feta-Spinat mit Spiegelei
TM6 TM5

Feta-Spinat mit Spiegelei

4.1 (699 ocen)

Składniki

  • 40 g Sellerie, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 10 g Butter
  • 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt (siehe Tipp), grob zerzupft
  • ½ TL Zitronenschale, abgerieben
  • 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 2 - 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
  • 2 - 3 Prisen Muskat
  • 80 g Feta, light, in Würfeln (1 cm)
  • 2 Eier
  • 300 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1058 kJ / 253 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r636080