Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di lenticchie
- 150 g di cipolla a metà
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di carote, pelate e a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di lenticchie secche
- 300 g di melanzane a cubetti (3 cm)
- 100 g di vino rosso
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Purè di patate
- 800 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0,5 cm)
- 300 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
-
2
cucchiai di pangrattato
lub 2 cucchiai di Gruviera grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r630799