Wersje kompatybilne
Fingers de calabacín y berenjena con salsa ranchera vegana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 calabacín (aprox. 300 g)
- 1 berenjena (aprox. 300 g)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 200 g de bebida de soja (sin azúcar)
- 10 g de levadura nutricional (opcjonalnie)
- 1 cucharada de ajo en polvo
-
200
g de almendra cruda sin piel
lub 200 g de anacardos crudos - 1 cucharada de orégano seco
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
Salsa ranchera vegana
- 200 g de tofu firme
- 30 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de bebida de soja (sin azúcar)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharada de cebolla en polvo
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 1 cucharada de perejil seco
- 1 cucharada de orégano seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 331.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r630029