Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Cheesecake-Dessert
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 Portionen
Składniki
Mürbeteig
-
Zucker40 g
-
Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Butter weich, in Stücken60 g
-
Eigelb2
-
Salz1 Prise
-
Mehl110 g
Vanillecreme
-
Gelatine3 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Vanilleschote nur das Mark½
-
Milch400 g
-
Eigelb4
-
Zucker80 g
-
Mehl30 g
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke10 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt100 g
-
Mascarpone250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
Erdbeersauce und Fertigstellung
-
Zucker60 g
-
Wasser60 g
-
Erdbeeren halbiert250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
149 mg
Białko
7 g
Kalorie
1475 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Jeden Tag. Kreativ sein.
60 Przepisów
Niemcy
Niemcy