Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)

Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)

4.6 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 120 g sosu sojowego
  • 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
  • 20 g cukru
  • 8 łodyżek cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 4 łyżki oleju sezamowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.5 kcal / 1509.3 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1813 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji