Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di mandorle pelate
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 700 g di patate a pezzi
- 4 uova
- 200 g di farina tipo 00
- ¾ di cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 80 g di scalogno a metà
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi, a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di Champagne secco
lub 300 g di vino Prosecco - 200 - 250 g di polpo fresco pulito, in 3-4 pezzi
- 200 g di calamari freschi puliti, a rondelle (1 cm)
- ½ cucchiaino di zafferano
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 200 g di panna fresca liquida
-
500
g di frutti di mare misti freschi
lub 500 g di frutti di mare misti congelati, decongelati - 200 g di filetti di merluzzo, a pezzi
- 200 g di cozze fresche pulite
- 150 - 200 g di vongole, fresche e pulite, spurgate
- 200 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati
- olio per frittura q.b.
- pangrattato q.b.
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 10 g di zucchero grezzo
- prezzemolo fresco, solo foglie, tritate, per guarnire
- limone, a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3444.8 kJ / 823 kcal
- Białko
- 53.8 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 886.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r628838