Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 70 g di grano saraceno
- 200 g di salmone affumicato a fette
- 1 limone la scorza e il succo spremuto fresco
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 500 g di latte
- 100 g di zucchero
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca tritata (2 mm)
- 5 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate, tritate
- 150 g di formaggio fresco spalmabile
- 30 g di senape
-
50
g di caviale nero o rosso
lub 50 g di uova di trota nero o rosso - 2 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Insalata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di senape
- 20 g di aceto balsamico
- 50 g di cipolla a fette (2 mm)
- 50 g carota a strisce (2 mm)
- 100 - 150 g lattuga verde tipo iceberg a strisce (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2459 kJ / 587 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1274 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r628832