Wersje kompatybilne
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Feines Schokoladenbiskuit (am Vortag zubereiten)
- 120 g Weizenmehl, glatt
- 35 g Maisstärke
- 35 g Kakaopulver (Backkakao)
- ¾ TL Backpulver
- 5 Eier (Größe M)
- 180 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz
- 40 g Butter
Erdbeer-Rhabarber Ragout
- 2 Bio-Zitronen
- 110 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (ca. 37 g)
- 300 g Rhabarber, geputzt, gewaschen, in Stücken (2 cm), Schalen für die Deko aufheben
- 100 g Wasser
- 10 g Vanillezucker
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 200 g Erdbeeren, entkelcht
Mascarpone-Topfencreme und Fertigstellung
- 500 g Mascarpone
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Schlagobers
- 200 g Erdbeermarmelade
- 1 EL Milch (opcjonalnie)
- 250 g Erdbeeren, mit Grün, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2040 kJ / 487 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 254 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r628097