Wersje kompatybilne
Ensalada de pasta tricolor con hummus y fruta fresca
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hummus
- 1 - 2 dientes de ajo
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 60 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 40 g de semillas de sésamo tostado
- 2 pellizcos de sal
- 70 g de aceite de oliva
Cocción de pasta
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 120 g de pasta corta seca tricolor (espirales, farfalle, conchitas, etc...)
Terminación
- 100 g de hojas verdes de ensalada
- 10 - 12 uvas en mitades
- 1 ciruela fresca en láminas finas
- ½ pepino en rodajas de 3 mm
- 6 tomates cherry por la mitad
- 10 - 12 aceitunas verdes sin hueso
- 10 - 12 pepinillos en vinagre pequeños
- 10 - 12 cebollitas en vinagre
- 1 chorrito de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2133 kJ / 510 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 14.7 g
- Sód
- 997.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r621889