Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

4.8 8.4K oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g natki pietruszki kędzierzawej, świeżej
  • 40 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 3 łyżki prażonej cebulki, gotowej
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g oleju sezamowego
  • 40 g sosu sojowego
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół (patrz wskazówka)
  • 200 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g makaronu ryżowego, suchego cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 łodyżki cebuli dymki tylko zielona cześć, drobno posiekane
  • 10 g sosu sojowego
  • gorąca woda do namoczenia makaronu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 290.6 kcal / 1215.6 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 570.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji