
Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
3 łyżki prażonej cebulki, gotowej
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
-
2 ząbki czosnku
-
45 g oleju sezamowego
-
40 g sosu sojowego
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół (patrz wskazówka)
-
200 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g makaronu ryżowego, suchego cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 łodyżki cebuli dymki tylko zielona cześć, drobno posiekane
-
10 g sosu sojowego
-
gorąca woda do namoczenia makaronu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
290.6 kcal /
1215.6 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
570.4 mg