Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panatura
- 1 mazzetto di origano fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 60 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 10 g di farina bianca
- 30 g di acqua
- 1 uovo
Ratatouille
- 180 g di peperoni gialli, privati dei semi, a pezzi (3 cm)
- 250 g di melanzane, pelate a piacere, a pezzi (1½ cm)
- 250 g di zucchine, a pezzi (1½ cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- ½ cucchiaio di olio di oliva
- 400 g di pomodori, tagliati in quattro
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
Finitura
- 1 cucchiaio di farina bianca
- 400 g di sovracoscia di pollo, disossata e senza pelle (4 pezzi)
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 346 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r618883