Urządzenia i Akcesoria
Sałatka fitness
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 - 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju
-
25 g soku z cytryny30 g octu owocowego np. jabłkowego
-
40 g ziaren słonecznika
-
1 łyżeczka soli ziołowej, (patrz wskazówka)1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
476 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
9 g