Wersje kompatybilne
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kefir parsley dressing
- 1 lemon, zest only, no white pith, plus 1 tbsp juice
- 1 garlic clove
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 130 g kefir (see Tips)
- 40 g extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Steamed vegetables
- 500 g water
- 1 bunch baby carrots, scrubbed or lightly peeled (see Tips)
- 1 cauliflower (small), broken into florets
- 200 g fresh green beans, trimmed and cut lengthways
- micro herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655.7 kJ / 156.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 528.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r614815