Wersje kompatybilne
Taze Soğanlı Köfte, Havuçlu Patates Püresi ve Bademli Brokoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
BROKOLİ İÇİN BADEMLİ SOS
- 30 - 40 g zeytinyağı
- 1 - 2 yk limon suyu
- 50 - 60 g badem
- 1 diş sarımsak
- 1 - 2 tutam tuz
TAZE SOĞANLI KÖFTE HARCI
- 2 - 3 diş sarımsak
- 750 g kıyma, 5-6 parçaya bölünmüş
- 2 yk yulaf unu
- 30 g biber salçası
- 10 - 15 g maydanoz, ince kıyılmış
- 30 g taze soğan, ince kıyılmış
- 1 tk kimyon
- 1 - 2 tutam yenibahar
- 1 - 2 tutam karabiber
- 1 tk tuz
- ½ tk zeytinyağı
KÖFTE, PÜRE VE BROKOLİLERİN PİŞMESİ
- 500 g su
- 350 g patates, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 250 g havuç, mor veya turuncu, dilimlenmiş (1 cm)
- 1 diş sarımsak
- 350 g brokoli çiçeği, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
-
15 - 20
g zeytinyağı
lub tereyağı - 1 - 2 tutam tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2914 kJ / 696.5 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 252.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r612499