Urządzenia i Akcesoria
Sernik wiedeński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
8 jajek
-
1 szczypta soli
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 - 300 g cukru
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g kaszy manny
-
1 łyżka cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
cukier puder do oprószenia
-
woda do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
366.5 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1693.5 kJ /
404.7 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
34.9 g