Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g filetów z białej ryby np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
pieprz, mielony do oprószenia ryby
-
sok z ½ cytryny małej, do skropienia ryby
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry
-
600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
375.5 mg
Białko
26.8 g
Kalorie
1482.3 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
9.5 g