Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce aubergine-lentilles
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 300 g d'aubergine, coupée en cubes (3 cm)
- 60 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La purée de pommes de terre
- 800 g de pommes de terre farineuses, coupées en rondelles (0,5 cm)
- 300 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
-
2
c. à soupe de chapelure (opcjonalnie)
lub 2 c. à soupe de gruyère râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1676.7 kJ / 410.7 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r603574