Wersje kompatybilne
Gratin dauphinois à la crème de céleri-rave et pavé de saumon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 10 g de beurre
- 250 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 300 g de lait entier
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 800 g de pommes de terre à chair ferme
- 4 filets de saumon frais
- 1450 g d'eau
- 30 g jus de citron (½ citron)
- sel, à ajuster en fonction des goûts
- poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2010.8 kJ / 481.5 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 759.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r595558