Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Pudding-Taschen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Stück
Składniki
-
Butterschmalz10 g
-
Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), geschält, in Stücken (3,5 cm)200 g
-
Zucker50 g
-
Zimt¼ TL
-
Apfelsaft200 g
-
Vanillepuddingpulver20 g
-
Zitronensaft15 g
-
Blätterteig frisch (1 Pck.), z. B. von Tante Fanny275 g
-
Rum10 g
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1286 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Jetzt wird’s heiss!
35 Przepisów
Niemcy
Niemcy