Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Hindistan cevizi yağı
- 60 g tereyağı,küçük parçalara bölünmüş, kalıbı yağlamak için ekstra tereyağı
- 3 adet yumurta
- 130 g Hindistan cevizi şekeri
- 30 g İrlanda kreması likörü (Baileys)
- 50 g badem unu
- 50 g toz fındık
- 50 g Hindistan cevizi unu
- 50 g tam buğday unu, kalıbı unlamak için ekstra tam buğday unu
- 15 g kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 adet şeftali, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1155.6 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r580686