京醬肉絲
TM5 TM6

京醬肉絲

3.8 (21 ocen)

Składniki

  • 8 枝 蔥 ,切絲
  • 1 枝 新鮮紅辣椒 ,去籽、切絲
  • 500 克 冷開水
  • 400 克 豬里肌肉 ,切絲
  • 1 大匙 蠔油
  • 2 茶匙 米酒
  • 1 茶匙 太白粉 ,與1大匙水拌勻
  • 2 大匙 油
  • 30 克 甜麵醬
  • ¼ 茶匙 糖
  • ¼ 茶匙 烏醋
  • 1 茶匙 香油

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1228 kJ / 294 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.781 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r57765