筍絲滷肉
TM5 TM6

筍絲滷肉

4.3 (18 ocen)

Składniki

  • 10 克 油
  • 20 克 蒜頭
  • 50 克 蔥 ,切段
  • 600 克 五花肉 ,切片(厚約0.5公分)
  • 60 克 醬油
  • 250 克 筍絲 ,以熱水川燙去除澀味
  • 20 克 糖
  • 550 克 水
  • 20 克 米酒
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 10 克 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1425 kJ / 340 kcal
Białko
12.45 g
Węglowodany
4.517 g
Tłuszcz
29.687 g
Błonnik
1.505 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r57717