Wersje kompatybilne
Menù: Cous cous di agnello con verdure e crema catalana (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema catalana
- 1000 g di latte
- 10 tuorli d'uovo
- 200 g di zucchero
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- ½ limone
Couscous con ragù di agnello e verdure
- 500 g di pomodoro, a metà
- 100 g di cipolla, a metà
- 400 g di polpa d'agnello, in bocconcini (2 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di sale
- 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 pizzichi di zafferano (0.2 g)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 850 g di acqua
- 150 g di carota a dadini (2 cm)
- 150 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 150 g di rapa bianca, a dadini (2 cm)
- 150 g di polpa di zucca a dadini (2 cm)
- 350 g di cous-cous a grana media
- 2 cucchiaini di sale
- 60 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4182 kJ / 999 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1863 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r575486