Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
280 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
5 jajek
-
1 czubata łyżka proszku do pieczenia
-
70 g mleka
-
30 g kakao
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
124.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1314.6 kJ /
314.2 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
37.1 g