Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g masła
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1000 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 jajko
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
573.3 mg
Białko
39 g
Kalorie
961.5 kJ /
229.7 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska