Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z serem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
220 g mleka
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus 2 duże łyżki (opcjonalnie)
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Masa serowa
-
1 jajko
-
60 - 80 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
100 g śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
1 białko do posmarowania drożdżówek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
242.7 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1229.6 kJ /
293.9 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska