Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kiszonych ogórków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
100 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
-
130 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)
-
250 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
135.3 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
956.2 kJ /
228.5 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
22.1 g