Urządzenia i Akcesoria
Gwiazda drożdżowa z makiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 porcji
Składniki
-
200 g mleka
-
120 g cukru
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
4 jajka
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
900 g masy makowej900 g masy makowej, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
27.7 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1372.7 kJ /
319.8 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
47.8 g