Urządzenia i Akcesoria
Poncz świąteczny z żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
100 g wody
-
200 g żurawiny, świeżej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej200 g żurawiny, świeżej świeżej
-
240 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
½ - 1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
400 g białego wina, półwytrawnego
-
750 g cydru jabłkowego
-
200 g soku żurawinowego niesłodzonego
-
120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
80 - 120 g miodu płynnego
-
100 g kostek lodu plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4 mg
Białko
0 g
Kalorie
702 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
34 g