Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
菜脯蛋
- 30 克 蘿蔔乾 ,沖洗去鹽份,瀝乾,切段(約2公分)
- 10 克 香油
- 20 克 水
- 4 顆 蛋 ,略打散
鮮菇豆腐
- 25 克 素蠔油
- 300 克 雞蛋豆腐 (約1盒),切片
- 1 茶匙 枸杞 ,略微沖洗
- 80 克 新鮮綜合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇),去根部,切段
蕃茄麵片湯
- 10 克 香油
- 30 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 80 克 紅蘿蔔 ,切片
- 15 克 薑 ,切片
- 1200 克 水
- 1 塊 蔬菜高湯塊
- 400 克 番茄 (約4顆),切小塊(約2公分)
- 1 大匙 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 100 克 金針菇 ,去根部,剝散
-
230
克 自製麵糰 (詳見要訣)
lub 230 克 粗麵條 (詳見要訣) - 100 克 小白菜 ,切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1946.3 kJ / 465.6 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 275.3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1358.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r566254