肉丸佐蕃茄淋醬
TM5 TM6

肉丸佐蕃茄淋醬

4.8 (8 ocen)

Składniki

肉丸

  • 40 克 麵包 (新鮮或隔夜皆可),切塊
  • 40 - 80 克 牛奶
  • 6 - 12 枝 新鮮巴西利 ,只取葉子
  • 1 粒 蒜頭 (opcjonalnie)
  • 400 克 牛絞肉
  • 2 顆 蛋
  • ½ 茶匙 鹽
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 油 ,少許,塗抹用

蕃茄淋醬

  • 1 粒 蒜頭
  • 50 - 80 克 洋蔥, 切塊
  • 20 克 特級初榨橄欖油
  • 600 克 罐裝切碎番茄
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 小撮 黑胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1507 kJ / 359 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r56490