Urządzenia i Akcesoria
Rolada z karkówki z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
-
1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
-
7 ząbków czosnku
-
2 ½ łyżeczki soli
-
1 płaska łyżka majeranku, suszonego
-
¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
200 g grzybów, świeżych, (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2200 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
443 mg
Białko
14 g
Kalorie
1007 kJ /
241 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
2 g