Lentilhas estufadas com cebola e tomate
TM6 TM5 TM31

Lentilhas estufadas com cebola e tomate

4.3 (66 ocen)

Składniki

  • 150 g lentilhas verdes
  • 1500 g água
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 150 g cebola
  • 1 dente de alho
  • 30 g azeite
  • 150 g cebola roxa cortada às rodelas
  • 400 g tomate em pedaços
  • 30 g sumo de limão
  • 1 pitada de açúcar
  • 1 c. sopa de ervas aromáticas secas (manjericão, alecrim, etc.)

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
700.6 kJ / 167.5 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
23.9 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
4.5 g
Sód
598.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r55856