Urządzenia i Akcesoria
Tarte de amêndoa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 doses
Składniki
Massa
-
manteiga mais q.b. p/ untar50 g
-
farinha mais q.b. p/ polvilhar130 g
-
açúcar50 g
-
ovo1
-
fermento p/ bolos½ c. chá de
-
sal1 pitada de
Cobertura
-
150 g amêndoa em palitosamêndoa laminada150 g
-
açúcar100 g
-
manteiga100 g
-
leite50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
54.2 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1616.5 kJ /
386.4 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
35.6 g