Plumcake salato alla curcuma con quartirolo e olive
TM6 TM5 TM31

Plumcake salato alla curcuma con quartirolo e olive

4.5 (62 oceny)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 250 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 150 g di latte
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di curcuma in polvere
  • 80 g di olive verdi denocciolate
  • 200 g di formaggio Quartirolo a tocchetti (2 cm)
  • 20 g di capperi
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1327.9 kJ / 317.4 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
26.2 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
347.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r554827