Crostata di cipolle e formaggio
TM6 TM5

Crostata di cipolle e formaggio

4.4 (5 ocen)

Składniki

Stampo

  • burro, non salato q.b. per imburrare

Impasto

  • 175 g di farina bigia
  • 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
  • ¾ cucchiaino di sale
  • 60 g di acqua

Ripieno

  • 150 g di formaggio Gruviera, a pezzi (3 cm)
  • 500 g di cipolle, tagliate a metà
  • 40 g di burro
  • 200 g di panna intera
  • 2 uova
  • 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 100 g di cipolle (ad es. gialle, rosse e scalogni), a rondelle (3 mm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3342 kJ / 805 kcal
Białko
21.6 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
61 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r553697