Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
olej ilość do natłuszczenia
-
40 g białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
-
80 g mleka
-
6 - 12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
2 ząbki czosnku
-
50 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
600 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1072.4 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
1822.9 kJ /
435.7 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
21.9 g