Urządzenia i Akcesoria
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
1 cytryna ekologiczna
-
700 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
400 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
4 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziaren anyżu
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
441.2 mg
Białko
45.2 g
Kalorie
1884.7 kJ /
450.5 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
26.6 g