Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w plastry
-
80 - 150 g pieczarek (opcjonalnie) pokrojonych w plastry
-
300 g sosu pomidorowego, w stylu włoskim, gotowego300 g sosu pomidorowego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
300 g makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1300.4 kJ /
310.8 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska