Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
30 g otrębów pszennych
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
70 g siemienia lnianego
-
60 g słonecznika łuskanego
-
2 łyżeczki soli
-
olej kokosowy, do natłuszczenia formymasło do natłuszczenia formy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
214.6 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
548.6 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
21.7 g