Urządzenia i Akcesoria
Pizza „słońce”
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
100 g salami pokrojonego na kawałki
-
100 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
-
100 g pasty ajvar100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 czubata łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Ciasto
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
90 g oleju rzepakowego90 g oliwy z oliwek
-
210 g wody
-
1 jajko (opcjonalnie) roztrzepane, do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
951.3 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
2000.3 kJ /
477.8 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
50.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska