Urządzenia i Akcesoria
Zdrowe kulki kakaowe
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
150 g płatków owsianych bezglutenowych150 g płatków owsianych, górskich
-
50 g siemienia lnianego brązowego50 g siemienia lnianego złotego
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
80 - 100 g syropu klonowego80 - 100 g syropu z agawy
-
50 g masła orzechowego
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
5 kropli ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
105.7 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
666.3 kJ /
159.2 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
21.1 g