Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso
TM6

Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso

4.5 (29 ocen)

Składniki

Sovracosce di pollo e salsa piccante

  • 2 - 3 spicchi di aglio a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolle dorate a fette
  • 150 g di pomodori maturi a pezzi
  • 300 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
  • 1 cucchiaio di chili in polvere (opcjonalnie)
    lub 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di paprica dolce o piccante, a piacere
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ cucchiaino di origano secco
  • 20 g di aceto di vino rosso
  • 15 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 800 g di sovracosce di pollo senza pelle
  • 250 g di brodo di pollo (vedere varianti)
  • 1 cucchiaino di sale

Riso

  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di riso a chicco lungo
  • 1 limone a spicchi (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2706 kJ / 646 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4.1 g
Sód
327 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r549745